Sungevity InternationalAmsterdam 36 uur 1-3 jaar HBO/WO

Ben jij iemand die sterke relaties kan bouwen? Gaat jouw - data-driven - hart sneller kloppen bij het ontwikkelen en uitvoeren van marketing campagnes? En draag je met jouw werk graag bij aan een betere wereld? Lees dan snel verder hoe jij een bijdrage kan leveren aan één van de grootste revolut...

Ben jij iemand die sterke relaties kan bouwen? Gaat jouw - data-driven - hart sneller kloppen bij het ontwikkelen en uitvoeren van marketing campagnes? En draag je met jouw werk graag bij aan een betere wereld? Lees dan snel verder hoe jij een bijdrage kan leveren aan één van de grootste revoluties die nu gaande is: zonne-energie. 

Bij Sungevity groeien we in rap tempo. En daarvoor zoeken we ‘Solar Warriors’ die ons gezellige team versterken. In 2012 zijn we in het tuinhuis van onze oprichtster gestart, met als missie om een Rooftop Revolution te ontketenen: alle daken vol met zonnepanelen en zo de energietransitie een boost te geven. Hoe we dat doen? Door onze unieke werkwijze: extreem klantgericht werken en geavanceerde software waarmee we op afstand een zonnedak-ontwerp op maat kunnen maken. Inmiddels werken we met zo’n 150 betrokken medewerkers in een prachtig pand aan het IJ in - het ‘nieuwe centrum’ - Amsterdam Noord en bedienen we ook de Italiaanse en Belgische markt!


Wat kan je verwachten?

In ons industriële pand aan het water is geen dag hetzelfde. Om je toch een idee te geven, een dag uit jouw agenda: na een heerlijke kop koffie, kruip je achter je bureau en check je de planning voor vandaag. Er moet in samenspraak met partner Engie een e-mailcampagne de deur uit. Je hebt niet alleen meegedacht over het creatieve concept van de mailing, je pakt ook de technische uitvoer op.

Na een tweede kop koffie ‘huddle’ je met je team. Je bespreekt met hen de prio’s van de dag en deelt je goede nieuws! Voor de lunch heb je een afspraak met Jorn, partnerships manager. Met hem neem je de rapportages door die je hebt opgesteld voor de campagne van NRC, een andere partner waar je veel contact mee hebt. Tijdens de lunch bouw je een tosti, salade of good old boterham met hagelslag. In onze lunchruimte is het altijd een gezellige boel!

In de middag duik jij in de nieuwe campagne voor Qurrent. Als ‘handige Excel harry’ zorg jij voor goede analyses van de vorige campagnes, waardoor je snel verbeteringen door kan voeren. Ook zorg jij ervoor dat alle administratie en facturatie ten aanzien van de partners op orde is. De dag vliegt voorbij! Je checkt nog snel even Google Analytics om te zien hoe je campagnes het doen. Yes, een flinke stijging in traffic! Met een goed gevoel sla je je laptop dicht. Morgen weer een dag!

Over jou

 • JIj hebt een relevante afgeronde HBO of WO opleiding 
 • Jij hebt 1 tot 3 jaar ervaring opgedaan in een brede marketing rol 
 • Ervaring met CMS, MailChimp en/of analytic tools is een pluspunt
 • Jij bouwt graag aan sterke relaties 
 • Jij signaleert kansen en gaat hier actief mee aan de slag 
 • Als jij Engels spreekt en schrijft begrijpen mensen jou 
 • Jij gelooft, net als wij, in duurzame energie

De voordelen

 • Een marktconform salaris 
 • Een fulltime baan 
 • Samen all inclusive-lunchen met veel versproducten
 • Een hecht team waar je veel van kan leren
 • De leukste collega’s van Europa: hier zijn we altijd opgewekt. Goede woordgrappen en hilarische GIF'jes worden alom geprezen
 • Volop inspiratie: wie kan nu zeggen dat bekenden als Boyan Slat en Joris Luyendijk een presentatie komen geven op hun werk?
 • Werken aan een gezonde lifestyle: wekelijkse bokslessen en yoga sessies

Over de afdeling: Marketing

Het Marketing team is een wandelend ideeënbolwerk. We ontwikkelen campagnes, brainstormen over allerlei mogelijke samenwerkingsverbanden met interessante bedrijven en zijn op de hoogte van alle (solar) trends en pioniers. Uiteraard werken we continu aan het monitoren, updaten en verbeteren van onze website en social media. Verder weten we niet alleen onze klanten maar ook onze eigen collega's te informeren en te inspireren. Gedreven door data en overtuiging en uitgevoerd met een lekkere klodder creatieve saus.

Waar ga je werken?

Het is onze missie is om van zonnestroom de meest makkelijke, leuke en inspirerende bron van energie te maken en zo een Rooftop Revolutie in gang te zetten. Anno 2012, het jaar dat Sungevity het licht zag, was de markt voor zonnestroom nog piepklein. Onrealistische beloftes, hoge prijzen en slechte service schrokken de meeste klanten af. Maar wat als je zonnestroom nou simpel, goedkoop en betrouwbaar maakt? Dan zou iedereen zonder nadenken zou overstappen. Dat is de visie waarmee Roebyem Anders Sungevity (destijds Zonline) heeft opgericht. Hoe maken we onze missie waar? Door met technologie drempels weg te nemen. Door onze beloftes altijd na te komen. Maar vooral: door onze klanten als goede buren te zien met net zoveel groene bezieling als wijzelf. Inmiddels werken we met zo’n 150 betrokken Solar Warriors in een prachtig pand aan het Ij in - het ‘nieuwe centrum’ - Amsterdam Noord en bedienen we ook de Italiaanse, Duitse en Belgische markt!

Ons succes staat of valt met werknemers die bruisen van innovatieve ideeën. Eigen initiatief is daarbij cruciaal. Falen zien we als een tussenstap naar succes. En we zijn pas tevreden als iedereen fluitend naar zijn werk gaat. Ook hier gaan het sociale aspect en wat goed is voor het bedrijf hand in hand. We zijn ervan overtuigd dat talent op de meest onverwachte plekken te vinden is en een goede match iedereen helpt. Zo werven we ook actief onder mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. In de juiste rol blijkt die afstand zo weg te smelten.

Direct solliciteren

Doorlopend