Sungevity InternationalAmsterdam 38 uur 1+ jaar HBO/WO

Ben jij een data-driven marketinggoeroe in spé? Vind je het leuk om met verschillende software te werken en daarmee zoveel mogelijks leads te genereren voor jouw kanalen? En draag je met jouw werk graag bij aan een betere wereld? Lees dan snel verder hoe jij een bijdrage kan leveren aan één van ...

Bij Sungevity groeien we in rap tempo. En daarvoor zoeken we ‘Solar Warriors’ die ons gezellige team versterken. In 2012 zijn we in het tuinhuis van onze oprichtster gestart, met als missie om een Rooftop Revolution te ontketenen: alle daken vol met zonnepanelen en zo de energietransitie een boost te geven. Hoe we dat doen? Door onze unieke werkwijze: extreem klantgericht werken en geavanceerde software waarmee we op afstand een zonnedak-ontwerp op maat kunnen maken. Inmiddels werken we met zo’n 150 betrokken medewerkers in een prachtig pand aan het IJ in - het ‘nieuwe centrum’ - Amsterdam Noord en bedienen we ook de Italiaanse en Belgische markt!


Wat kan je verwachten?

In ons industriële pand aan het water is geen dag hetzelfde. Om je toch een idee te geven, een dag uit jouw agenda: na een heerlijke kop koffie, kruip je achter je bureau en check je de planning voor vandaag. Er moet een e-mailcampagne de deur uit. Je hebt niet alleen meegedacht over het creatieve concept van de mailing, je pakt ook de technische uitvoer op. Na een tweede kop koffie ‘huddle’ je met je team. Je bespreekt met hen de prio’s van de dag en deelt je goede nieuws! Voor de lunch zorg je dat de nieuwe content op de website komt. Jij checkt nog even snel of de content helemaal SEO proof is. Tijdens de lunch bouw je een tosti, salade of good old boterham met hagelslag. In onze lunchruimte is het altijd een gezellige boel! 

In de middag ga je aan de slag met de DM campagnes. Aka jouw kindjes. Jij zet de campagnes klaar voor verzending: je creëert een verzendlijst en stelt het pakket voor de drukker klaar. Je werkt nauw samen met iedereen binnen het marketingteam én daarbuiten. Een Belgische collega heeft vragen over content op hun website? Jij helpt haar. Of de salesmanager wil graag bijna-klanten een e-mail sturen? Yes, jij bent degene die dat samen met de copywriter regelt. De dag vliegt voorbij! Je checkt nog snel even Google Analytics om te zien hoe je campagnes het doen. Yes, een flinke stijging in traffic! Met een goed gevoel sla je je laptop dicht. Morgen weer een dag! 

Tot slot, je rapporteert aan Pim, de Head of Lead Generation. Daarnaast werk je nauw samen met Dennis, online marketeer, om alle kanalen te runnen en optimaliseren. 

Over jou

 • Jij hebt een relevante afgeronde HBO of WO opleiding
 • Jij hebt minimaal 1 jaar ervaring opgedaan als junior online marketeer
 • Je kunt snel overweg met nieuwe stukken software, denk aan marketing automation of webanalytics tools
 • Ervaring met CMS, CRM en marketing specifieke software is een pluspunt
 • Je bent een echte doener en immuun voor deadlinestress
 • Als jij Engels spreekt en schrijft begrijpen mensen jou
 • Jij gelooft, net als wij, in duurzame energie

De voordelen

 • Een marktconform salaris
 • Een fulltime baan
 • Samen all inclusive-lunchen met veel versproducten
 • Een hecht team waar je veel van kan leren 
 • De leukste collega’s van Europa: hier zijn we altijd opgewekt. Goede woordgrappen en hilarische GIF'jes worden alom geprezen
 • Volop inspiratie: wie kan nu zeggen dat bekenden als Boyan Slat en Joris Luyendijk een presentatie komen geven op hun werk?
 • Werken aan een gezonde lifestyle: wekelijkse bokslessen en yoga sessies

Over de afdeling: Marketing

Het Marketing team is een wandelend ideeënbolwerk. We ontwikkelen campagnes, brainstormen over allerlei mogelijke samenwerkingsverbanden met interessante bedrijven en zijn op de hoogte van alle (solar) trends en pioniers. Uiteraard werken we continu aan het monitoren, updaten en verbeteren van onze website en social media. Verder weten we niet alleen onze klanten maar ook onze eigen collega's te informeren en te inspireren. Gedreven door data en overtuiging en uitgevoerd met een lekkere klodder creatieve saus.

Waar ga je werken?

Het is onze missie is om van zonnestroom de meest makkelijke, leuke en inspirerende bron van energie te maken en zo een Rooftop Revolutie in gang te zetten. Anno 2012, het jaar dat Sungevity het licht zag, was de markt voor zonnestroom nog piepklein. Onrealistische beloftes, hoge prijzen en slechte service schrokken de meeste klanten af. Maar wat als je zonnestroom nou simpel, goedkoop en betrouwbaar maakt? Dan zou iedereen zonder nadenken zou overstappen. Dat is de visie waarmee Roebyem Anders Sungevity (destijds Zonline) heeft opgericht. Hoe maken we onze missie waar? Door met technologie drempels weg te nemen. Door onze beloftes altijd na te komen. Maar vooral: door onze klanten als goede buren te zien met net zoveel groene bezieling als wijzelf. Inmiddels werken we met zo’n 150 betrokken Solar Warriors in een prachtig pand aan het Ij in - het ‘nieuwe centrum’ - Amsterdam Noord en bedienen we ook de Italiaanse, Duitse en Belgische markt!

Ons succes staat of valt met werknemers die bruisen van innovatieve ideeën. Eigen initiatief is daarbij cruciaal. Falen zien we als een tussenstap naar succes. En we zijn pas tevreden als iedereen fluitend naar zijn werk gaat. Ook hier gaan het sociale aspect en wat goed is voor het bedrijf hand in hand. We zijn ervan overtuigd dat talent op de meest onverwachte plekken te vinden is en een goede match iedereen helpt. Zo werven we ook actief onder mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. In de juiste rol blijkt die afstand zo weg te smelten.

 

Direct solliciteren

Doorlopend